Ting Du Bør Vide Inden Du Ansøger Om Boliglån

Ting du bør vide inden du ansøger om boliglån

Ting du bør vide inden du ansøger om boliglånAt købe en bolig er en stor beslutning. Det kan have vidtrækkende økonomiske konsekvenser for dig selv, samt din eventuelle partner, som du muligvis køber boligen sammen med. Det er dog samtidig også en meget spændende proces, og du bør derfor sikre dig, at du optager dit boliglån på et fornuftigt grundlag. Læs med her, og bliv klogere på hvad du skal være opmærksom på.

Regler for realkreditlån og boliglån

Skal du købe hus eller ejerlejlighed? Så skal du huske, at du som udgangspunkt max kan optage 80% af lånet via et attraktivt realkreditlån. De resterende 20% af købsbeløbet fordeles typisk som 15% boliglån, samt mindst 5% i egenbetaling.

De 5% er et krav, og du skal derfor altid mindst diske op med dette beløb. Et godt råd til dig vil være, at du for så vidt muligt betaler endnu mere end dette. Boliglån er nemlig næsten altid dyrere end realkreditlån, og du skal derfor forsøge at optage et så lille lån som muligt.

Visse banker er villige til at lade dig Samle lån hos dem i forbindelse med optagelsen af boliglån, for på den måde at tilbyde dig et endnu mere attraktivt et af slagsen. Hav dette i baghovedet! Det kan hurtigt spare dig for gebyrer og omkostninger.

Afsøg markedet for det bedste tilbud på boliglån

Som nævnt er boliglån næsten altid dyrere end realkreditlån. Hvor sidstnævnte i øjeblikket kan tegnes til næsten 0% i rente, så skal du typiske betale noget højere rentesatser på boliglån. Her er derfor det næste råd til dig: Afsøg markedet yderst ihærdigt, og led efter et boliglån med de laveste renter, og mest attraktive vilkår.

Indhenter du tilbud fra flere forskellige banker og låneudbydere, så kan du spille dem ud imod hinanden. Det er et effektivt våben til at sikre sig de lavest mulige renter. Vær ikke bleg for at henvise til andre tilbud du har indhentet. Du kan næsten altid forhandle med bankerne i større omfang, end du nogensinde havde troet.

Overvej et afdragsfrit realkreditlån, og afdrag ekstra på boliglånet

Et sidste råd til dig vil være, at du optager dit mulige realkreditlån som et afdragsfrit et af slagsen. Som udgangspunkt kan 10 års afdragsfrihed vælges af de fleste. Det sænker naturligvis den månedlige ydelse på dit realkreditlån, og de ekstra penge der frigives i dit budget, kan du så med fordel skyde ind på dit boliglån.

Dette er en glimrende løsning til at afbetale sit boliglån før tid. Husk også, at hvis du ind imellem har lidt ekstra penge på kontoen, så vil det være guld værd at skyde dem ind på dit boliglån. Det kan hurtigt enten sænke din månedlige ydelse, eller afkorte din tilbagebetalingsperiode med adskillige måneder.